Benauwde maar verdiende overwinning Den Ham.

Geplaatst op

Met goals in de eerste en in de laatste minuut in de thuiswedstrijd tegen ASC’62 wist Den Ham een verdiende overwinning te halen.

Maar zoals het scoreverloop al deed vermoeden, wat maakten de mannen van trainer Jurgen Kok het zichzelf moeilijk deze middag.

Binnen de minuut was het Roy Zorgdrager die een mooie voorzet van Jelmer Bolks fraai afrondde. Een groot deel van het publiek was nog op weg van kantine naar tribune toen de bal al in het net lag. De volgende 30 minuten waren van een matig gehalte met weinig kansen. Daarna was het echter Den Ham dat de score had moeten opvoeren.  Zorgdrager, op de lat en over, Vijfhuizen , naast, Kamphuis , naast. De éne kans nog mooier dan de ander, maar gescoord werd er niet.

In de 40e minuut dé kans voor ASC’62 op de gelijkmaker. Rechtsback Kootstra speelde de bal te zacht terug op doelman Ekkel. De spits van ASC’62 was attent en veroverde de bal en kon slechts door een overtreding binnen het strafschopgebied door doelman Ekkel worden tegengehouden. Resultaat een terechte gele kaart voor de doelman en een strafschop voor ASC’62. De door aanvoerder Pasman ingeschoten strafschop werd echter prima gepareerd door doelman Jeffrey Ekkel, waardoor de Hammer voorsprong in tact bleef.

Na de pauze hetzelfde beeld. Kansen te over voor Den Ham. Vijfhuizen tot 2 maal toe in doelrijpe positie wist niet te scoren. De ingevallen Thomas Remmink zag meerdere prima door hem opgezette aanvallen sneuvelen door een te zachte eindpass.

In de 94e minuut was het eindelijk over en uit, Roy Zorgdrager ging alleen op de doelman af, legde keurig breed op Thomas Remmink die de 2-0 voorsprong scoorde. Daarmee was de wedstrijd gelopen en was het feest in de kantine.

Immers met deze wedstrijd heeft Den Ham de eerste helft van de competitie prima afgesloten met 25 punten uit 11 wedstrijden, iets waar ze in Den Ham de laatste jaren alleen maar van konden dromen. Aan de mannen van de trainers Kok en Brakert de taak om na de winterstop deze mooie reeks een doeltreffend vervolg te geven.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com