Den Ham en Z.A.C. delen de punten.

Geplaatst op

Op een prima bespeelbaar hoofdveld van sportpark ”De Rohorst” speelden Den Ham en Z.A.C de eerste wedstrijd na de winterstop. En dat alles nog steeds in winterse taferelen. Een veld omzoomt met sneeuwresten met op de achtergrond muziek van de ijsbaan de Kollendiek.

Den Ham begon het eerste  kwartier sterk aan de wedstrijd. De tegenstander werd onder druk gezet met een hoog tempo, veel kansen leverde dat echter niet op. Hierna was het Z.A.C. dat de boventoon voerde. Het was aan doelman van de Belt te danken dat Den Ham in de 23e minuut niet tegen een achterstand aankeek, toen hij in een één tegen één situatie de bal wist te keren.

Het restant van de eerste helft was daarna voor Z.A.C.

Na de thee pauze bracht trainer Niks Louis Vijfhuizen voor Michiel Schurink. Z.A.C. bleef de betere ploeg en nam in de 57e minuut verdient een 0-1 voorsprong toen de bal uit een hoekschop door een Hammer verdediger in eigen doel werd gewerkt. Slechts 3 minuten later wist Den Ham met kunst en vliegwerk én de lat, overeind te blijven. Toch was dat allemaal slechts uitstel van executie, want 6 minuten later, wéér uit een hoekschop, wist Joost Vulkers de 0-2 binnen te koppen en leek Z.A.C. op rozen te zitten.

Na deze tegentreffer kwam er pas spirit in de Hammer ploeg. De mouwen werden opgestroopt, en door een doelpunt van invaller Roy Zorgdrager, na goed voorbereidend werk van Rane Kootstra, kwam Den Ham op 1-2 in de 76e minuut.

In de slotminuut kwam zelfs de gelijkmaker nog op het scorebord door een doelpunt van Louis Vijfhuizen, die een foutje van doelman Brouwer bekwaam afstrafte. Zodoende toch nog een puntendeling voor de Hammenaren, in een wedstrijd waarin Z.A.C. misschien wel recht had op meer.