Den Ham verslaat Vroomshoopse Boys

Geplaatst op

Op “De Rohorst” speelde Den Ham, de “Moeder aller derby’s” tegen de Vroomshoopse Boys in het bekertournooi.

Den Ham spelend in de 2e klasse kwam uitstekend uit de startblokken tegen de Boys. Reeds in de 4e minuut werd Thomas Remmink op zo’n 20 meter van de goal gevloerd door Lars Scholten. Die kreeg daarvoor geel en Den Ham een vrije schop. Deze werd door Joost Veurink fenomenaal over de muur gekruld in de verre hoek, voorbij de kansloze doelman Tim Sickman.  Vooral het Hammer publiek ging er eens even voor zitten, immers de laatste overwinning op de buren uit Vroomshoop was al lang geleden. Den Ham speelde vanuit een gesloten verdediging met veel druk op de bal, iets waar de Boys duidelijk moeite mee hadden.  Toch kwam de Boys in de 30 e minuut op gelijke hoogte middels een frommelgoal van Tom Kunst. Kunst was al blij dat hij mee kon doen deze wedstrijd want hij was ‘smorgens in aanraking gekomen met een hond die zijn tanden in het gezicht van de onfortuinlijke spits had gezet. En dan ook nog scoren maakte natuurlijk veel goed.

Tot de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd.

Na de thee bracht trainer Jurgen Kok van Den Ham Jelmer Bolks op de links back positie ten faveure van Joost Veurink. Den Ham was de betere ploeg. Zat er bovenop en wist dat ook tot het einde van de wedstrijd conditioneel vol te houden. Invaller Bram Scheurwater kreeg binnen een minuut nadat hij op het veld stond een uitgelezen kans op de Hammer voorsprong. De uitstekende doelman Sickman wist dat echter te voorkomen. In de 80e minuut was Sickman echter kansloos toen Louis Vijfhuizen met een fraaie pass, Bram Scheurwater voor een leeg doel zette, die bekwaam de 2-1 voorsprong scoorde. Met het uitvallen van de geblesseerde Rutger Schrijver van de Boys kreeg Den Ham de laatste 10 minuten zelfs een numeriek overwicht omdat er reeds 3 wissels waren ingebracht aan Vroomshoopse zijde.  De Hammenaren speelden de wedstrijd vervolgens bekwaam uit. De score had zelfs hoger kunnen uitvallen bij een uitgelezen kans van Thomas Remmink die in een één tegen één situatie echter opnieuw doelman Sickman op zijn weg vond.

Met 6 punten uit 2 wedstrijden tegen een tweetal 1e klasse tegenstanders, te weten De Zweef en Vroomshoopse Boys, is Den Ham dus het bekerseizoen dit jaar uitstekend begonnen.