JO15-2 begint seizoen met overwinning

Geplaatst op

HTC JO15-1 – Den Ham JO15-2 (1-3), zaterdag 2 september 2017

 

Een nieuw seizoen, nieuwe en oude teamgenoten, nieuwe en oude trainers, nieuwe verwachtingen, nieuwe hoogte en dieptepunten en een seizoen met hopelijk veel plezier. Een seizoen waarin weer veel kan gebeuren. Deze week is het voetbalfeest op de velden weer begonnen!

 

Vandaag spelen we tegen HTC JO15-1 uit Zwolle, een club waar de meesten van ons nooit eerder tegen gevoetbald hebben of zijn geweest. De eerste helft is het genieten langs de zijlijn, en niet alleen van het lekkere zonnetje. Meerdere combinaties worden door C2 opgezet, vlot wordt het balletje rondgegaan, duels worden aangaan en vooral: er wordt met elkaar in het veld gepraat en gecoacht.

 

Dat de stand van 0-0 lang op het scorebord blijft staan, is bijzonder. Want beide teams krijgen meerdere grote kansen, raken diverse keren het houtwerk of hebben een keeper in huis die zijn werk goed doet en de tegenstander van scoren afhoudt. Totdat Wout in de 22e minuut vanuit een onmogelijke hoek scoort.

 

Vanaf de achterlijn geeft hij de bal voor, maar de bal valt tot ieders verbazing ineens hoog in het doel: 0-1. Trots kust de Hammerdoelpuntenmaker het logo van zijn oranje HTC-shirt, waar de shirts van vv Den Ham helaas nog op de Rohorst achter waren gebleven. Ook de leiders moeten nog weer even wennen aan het nieuwe seizoen…

 

In de 28e minuut stuurt Niels Haandrikman de bal de diepte in en schiet Roy na een kleine solo de bal in de verre hoek: 0-2. Een prima eerste helft voor zo’n begin van het seizoen.

Na rust schiet Joost in de 37e minuut C2 met de 0-3 in de veilige haven, nadat Matthias het beslissende passje op hem gaf. HTC weet vijf minuten later toch de verdediging en Collin te kloppen met een kopbal in de verre hoek, waardoor de wedstrijd nog niet definitief beslist in.

 

In de tweede helft worden er een aantal nieuwe posities uitgeprobeerd, maar merken we ook dat de scherpte, de conditie en het wedstrijdritme nog niet optimaal is. De tweede helft is daardoor veel rommeliger, moet C2 vaker in de achteruit, ontsnapt het een paar keer op miraculeuze wijze aan een tegendoelpunt, maar had het de score ook uit kunnen breiden.

 

De eerste overwinning komt echter niet meer in gevaar, de 1-3 stand blijft behouden. We hebben vandaag veel positieve dingen bij C2 gezien waar we op verder kunnen bouwen, maar zijn er ook punten om de komende weken goed op te blijven trainen en te gaan oefenen.

 

Volgende week spelen we om 11.30 uur thuis op de Rohorst tegen Ommen. Hopelijk dan weer met veel publiek, een mooie pot voetbal en een lekker temperatuurtje. Fijn weekend!

advertentie

advertentie

advertentie