ON 5 – Den Ham 5 (1-5)

Geplaatst op

Tja het was een mooie dag vandaag op velerlei fronten.
Lekker weer, lekkere overwinning, lekker feestje, lekker pilsje en een lekkere hamburger bij Harwich. Tja, soms is het leven zo gek nog niet!
Daarom gek eigenlijk dat we vandaag afscheid nemen van 3 of 4 teamleden van het 5e. Maarten Ter Harmsel, Rick Wemekamp ondergetekende en, afhankelijk van zijn baan mogelijkheden, zal Sander Holweg ons team ook de komende tijd verlaten.
Waarom stoppen of weggaan als het allemaal zo lekker loopt?
Tja mensen dat hoort bij het leven, nieuwe mensen ontmoeten en afscheid nemen van oude bekende en soms ook oude vrienden. Daar moeten we maar niet moeilijk over doen.
Overigens zal het officiële afscheid van de spelers met de jaarlijkse BBQ van ons team worden gehouden. We kunnen nog even sparen voor alle bossen bloemen tegen die tijd.

De bloemen voor mijn afscheid heb ik vandaag reeds ontvangen, wat dan weer goed uitkomt omdat ik nog geen tijd gehad heb om een bloemetje voor mijn schoonmoeder te kopen. Heren bedankt! (Namens mijn schoonmoeder) Ik zal haar nog wel even langs sturen om jullie allemaal persoonlijk te bedanken…!

Tja en dat we in onze laatste wedstrijd van het seizoen eindelijk wel deden wat we te vaak nalieten geeft wel aan dat we echt zo slecht nog niet bezig waren. Scoren is het toverwoord het leek ons vandaag minder moeilijk af te gaan dan in al die andere wedstrijden.
Van mooie combinaties tot en met “lange halen” naar voren het was allemaal aanwezig.
Vooral het doelpunt van William was om in te lijsten, diagonaal over de keeper onderkant latje vallend in de verste kruising. Er leek geen maat te staan op de scoringsmogelijkheden van vandaag.

Tja en achterin hadden we onze “man van de wedstrijd” als keeper moeten opstellen. En geloof het of niet maar deze “panlat” dook ook nog eens het bijna 2e doelpunt tegen weg voor de voeten van de tegenstander waardoor niet verder dan 1-0 achter kwamen.

Dit soort kleine overwinningen maken dat een wedstrijd kantelt. Nu we achterin het idee kregen dat we de boel dicht konden houden konden onze middenvelder verder naar voren en onze aanvallers voldoende mogelijkheden bieden om voor de keeper te komen staan.

Tja dan is het gewoon een kwestie van streepjes tellen. Voor elk doelpunt 1 streepje, ideaal!

Overigens vond ik echte man van de wedstrijd ,naast Sander omdat hij voor ons team tot de “buiten categorie” behoort en om die reden niet meedingt naar de prijs, Stroeks! Tja vaak is hij ontevreden over zijn eigen spel maar vandaag liepen heel wat aanvallen van ON mis doordat hij veel ballen op het middenveld kon onderscheppen. Tevens vaak aanspeelbaar was waardoor het leek dat wij met 1 man meer in het veld stonden.

Dus kort gezegd voetbalde ON een oneerlijke strijd tegen ons, wij 12 en zij slechts 11 man.
Vandaag gaat Feijenoord dit ook proberen. De 12e man staat dan wel niet op het veld maar de “hete” adem van het publiek zal vooral in de nek hijgen van de Heracles spelers. Maar zoals vorige week al genoemd hoop ik echt dat ze nu eens kampioen worden. Dan hebben we dat voor de komende tig. jaren maar weer gehad.

De man langs de lijn.

advertentie