Jeugdcommissie

De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de jeugdafdeling van de vv Den Ham. We stellen ons tot doel om iedereen in de gelegenheid te stellen om goed te kunnen trainen en voetballen. Wij houden ons dus bezig het organiseren van goede trainingen, het werven en selecteren van goede trainers en leiders. Daarnaast proberen we een goede structuur neer te zetten zodat iedereen over dezelfde trainingsmiddelen en oefenstof beschikt. Zo trainen in principe alle teams van een lichting op hetzelfde tijdstip. Over de gehele jeugd proberen we duidelijke afspraken te maken en verwachtingen helder te krijgen, zodat iedereen fatsoenlijke speeltijd krijgt en kansen om zich te ontwikkelen op het voetbalveld. Een en ander is vastgelegd in ons jeugdbeleidsplan.

Daarnaast is er nog veel te organiseren wat niet direct over voetbal gaat. Zoals het organiseren van teamfoto’s, ondersteunen van diverse activiteiten in en rondom de vereniging.

De meest uitdagende taak ligt echter in de indeling van de teams. Het is ieder jaar een uitdaging om iedere speler en speelster op de juiste plek te krijgen. De jeugdcommissie besteedt daar veel tijd aan. Het is een proces van 4-5 maanden, waarin onder andere gesproken wordt met gaande trainers en leiders, komende trainers en leiders, coördinatoren en hoofd jeugdopleiding. Desondanks de zorgvuldigheid hebben we niet altijd de illusie dat we dit perfect doen. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Heeft u een vraag? Stuur een email bericht naar de jeugdcommissie. Uw bericht komt automatisch bij alle leden terecht.

Leden jeugdcommissie en taken in bijgevoegd document:

20191017 Jeugdcommissie op website