Den Ham JO15-2 & doordeweekse wedstrijden

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  Gramsbergen JO15-3 (1-6), dinsdag 15 mei 2018

 

Het blijft een combinatie die dit seizoen nog niet zo wil vlotten: JO15-2 en een doordeweekse wedstrijd. Waar de inhaalwedstrijden tegen Balkbrug / Avereerst (0-2) en Nieuwleusen (1-6) al verloren gingen, kon ook vandaag Den Ham deze reeks niet doorbreken.

 

In de winterstop wonnen we nog met 1-3 in Gramsbergen. Na de topwedstrijd van afgelopen zaterdag is er vooraf goede hoop om opnieuw een goede prestatie neer te zetten. Maar helaas kon de lijn van de wedstrijd tegen Lemele niet doorgezet worden.

 

Het begin van de wedstrijd is rommelig. Met veel hoge ballen over en weer en weinig rust in beide elftallen, zijn wij wel de ploeg met de betere kansen. Zo schieten Mart en Imme de eerste schoten richting doel, maar zijn ze niet doeltreffend. Aan de andere kant wordt een doelpunt van Gramsbergen terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar we zijn daarmee al gewaarschuwd.

 

Langzaam wordt Gramsbergen gevaarlijker en zakken een aantal van ons qua spelniveau naar een bedenkelijk niveau. De dingen die zaterdag zo goed en gemakkelijk gingen, lukken deze wedstrijd niet. Een ongelukkige penalty in de 12e minuut zorgt voor de 0-1 op het scorebord.

Onder aanvoering van een hardwerkende, strijdende Imme voorin probeert Den Ham iets te forceren. Een voorzet van Iwan wordt door diezelfde Imme maar net naast gekopt.

 

Het ontbreekt Den Ham aan nauwkeurigheid, een stukje passie met elkaar, goede timing en het aansluiten van de linies. Maar ondanks dat we niet goed spelen, krijgen we dus zeker wel de kansen. Maar scoren lukt nog niet. Aan de andere kant bij Gramsbergen helaas wel, met een vliegensvlugge counter wordt in minuut 24 de 0-2 gescoord. Voor rust opnieuw de kansen voor Iwan en Mart, maar de keeper wordt meerdere keren getroffen. Aan de andere kant redt Collin één  op één met de spits, waardoor de ruststand 0-2 is.

 

Een eerste helft met een bedenkelijk niveau, maar ook een aantal jongens die er positief uitsteken. Er zijn veel overeenkomsten met de wedstrijd tegen Nieuwleusen, maar toen konden we in de tweede helft nog een goede pot op de mat leggen. Vandaag lukt dat minder. We willen het wel in de tweede helft, maar het lukt lang niet zo goed vandaag. Als binnen zeven minuten Gramsbergen uitloopt naar 0-5, lijkt een monsterscore in de maak.

 

In de 58e valt de bal dan eindelijke een keer goed voor Den Ham. Luc stuurt Iwan de diepte in, die raakschiet via de tweede paal. Daarmee wordt de goed keepende doelman van Gramsbergen eindelijk gepasseerd. In de laatste twintig minuten gaat het opnieuw vrij op en neer, probeert JO15-2 er veel aan te doen om zelf te scoren, en de tegendoelpunten te voorkomen en wordt in de blessuretijd met een knal van afstand de wedstrijd beëindigt, 1-6.

 

Het is jammer dat we vandaag onszelf en het Hammerpubliek tekort hebben gedaan en niet allemaal hebben kunnen laten zien, wat afgelopen zaterdag wel lukte. Een nederlaag is vervelend, maar we kunnen er ook weer veel van leren. Er zijn ook zeker weer positieve punten te noemen. Een daarvan is dat de leider van de tegenpartij een compliment aan de jongens van Den Ham gaf: ondanks dat we achter stonden, hebben we geprobeerd om te blijven voetballen. En geen lange ballen en dan maar zien wat er gebeurd. En voetballen kunnen onze jongens zeker, dat hebben we meerdere wedstrijden kunnen zien! Dus dit compliment kunnen we komende donderdag meenemen naar de training en zaterdag in de uitwedstrijd tegen DKB, waar er opnieuw een kans is om te laten zien, wat JO15-2 in huis heeft. Alleen dan wel weer buiten huis…

 

Tot zaterdag!

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com