DEN HAM JO15-2 KAMPIOEN!

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  Mariënheem JO15-1  (6-0), zaterdag 1 december 2018

 

Eindelijk is het zover: de kampioenswedstrijd van Den Ham JO15-2! Maandenlang is er keihard gewerkt door de jongens en lang uitgekeken naar deze dag.

Laten we eerst even een korte terugblik doen naar 15 september dit jaar. Den Ham lijkt door te gaan in de beker met een 1-2 voorsprong tegen SVV/Kloosterhaar. Maar vanuit het niets verliest JO15-2 de wedstrijd in de laatste minuten met 3-2 en ligt het uit de beker. Een nederlaag waar flink van gebaald werd, maar misschien wel hét startpunt voor deze kampioensrace.

 

Want in de week erop wordt met 5-4 tegen Lemele de voorsprong wél vastgehouden in de laatste minuten. Week in, week uit weet Den Ham vervolgens de wedstrijden te winnen. Ook in de toppers die volgen tegen Haarle en Overwetering speelt Den Ham op een hoog niveau en gaan de drie punten naar Den Ham, maar er worden ook een paar ruime zeges behaald.

 

Vorige week toonde de ploeg mentale veerkracht door in de lastige wedstrijd tegen Broekland een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning. En het was niet voor het eerst dit seizoen dat teamwork, vertrouwen en kwaliteit ons aan de winst heeft geholpen. Want dát is waar JO15-2 dit seizoen in uitblinkt.

 

Met een voorsprong van zes punten is de titel bijna binnen. De voorbereiding de kampioenswedstrijd was niet heel ideaal, maar op de donderdagtraining wordt er goed getraind. De ploeg lijkt helemaal klaar voor deze zaterdag!

 

Om 8.30 uur beginnen we ontspannen met een ontbijtje voor de wedstrijd, geregeld door een aantal ouders. We zijn de ouders van JO15-2 dan ook wederom heel dankbaar, want zij hebben al meerdere keren dit seizoen voor ons klaargestaan. Bedankt!

Na de bespreking van Gert en de prima warming-up staan de ploegen om 10.15 uur klaar voor de opkomst op het veld. Onder leiding van scheidsrechter Mannes Voort, die na een ziekteperiode de fluit eventjes weer mag hanteren, komen beide ploegen onder het ‘Blauw met Witte kleuren’-clublied het veld op.

Na het applaus en de toss begint de wedstrijd. De samenvatting van deze wedstrijd is hieronder te bekijken:

 

JO15-2 begint enigszins gespannen aan de wedstrijd, maar beslist na een minuut of tien het duel met een 3-0 voorsprong binnen enkele minuten. Vervolgens wordt het publiek verwend met bij vlagen goed voetbal en een JO15-2 dat vol Gas Geeft. Na rust wordt het wat rommeliger en geeft Mariënheem niet op. Wanneer uiteindelijk ietwat gelukkig de 4-0 binnengetikt wordt, is het duel beslist. Uiteindelijk ziet het voltallige publiek nog wel een aantal doelpunten voor Den Ham, datde kampioenswedstrijd uiteindelijk met 6-0 wint!

 

Met deze overwinning is DEN HAM JO15-2 de meer dan verdiende KAMPIOEN! Al snel volgen de prachtige kampioensshirts, medailles en bloemen. Na de foto’s en felicitaties op en naast het veld, wordt in de kleedkamer het feestje voortgezet. In de kantine klinkt het ‘We are the Champions’ en krijgen we een verdiend bakje patat, voordat de kampioensploeg met de huifkar rondgaat door Den Ham.

 

Jongens, wij als leiders zijn TROTS op dit kampioenschap, maar met name met jullie als ploeg! Elke week is het een genot om jullie te mogen trainen en ’s zaterdags langs de lijn te staan. Jullie tonen inzet, willen werken voor elkaar, geven elkaar vertrouwen, houden rekening met elkaar en hebben als TEAM dit kampioenschap binnengehaald! Zoals voorafgaand aan de wedstrijd gezegd: iedereen heeft daar op zijn eigen manier aan bijgedragen.

Rick, Iwan, Niels Ho, Joost, Rian, Fabian, Bram, Daan, Matthias, Jelle, Jorn, Mart, Binck, Niels Ha en Imme; jullie zijn kanjers! We hopen dat jullie nog heel lang van deze mooiedag en dit seizoen zullen genieten. Zaterdag  spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Heino (in de kampioensshirts) om de eerste seizoenhelft mooi met elkaar af te sluiten.

 

TROTS!

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com