Den Ham JO15-2 trekt overwinning over de streep

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  SVV’56/Kloosterhaar JO15-1  (3-2), zaterdag 5 oktober

 

Het was deze week een verre van ideale voorbereiding op de wedstrijd van vandaag tegen SVV/Kloosterhaar en ook speelt Den Ham niet op volle sterkte deze wedstrijd. De twaalf jongens op papier zullen er vandaag met elkaar alles aan moeten doen, om de drie punten te pakken.

 

Tegenstander van vandaag staat op de 4e plaats, terwijl wij een plaatsje hoger staan op de ranglijst. Maar in deze fase van de competitie zegt dat nog vrij weinig. De verwachting is een wedstrijd, die vrij gelijkwaardig op zal gaan.

 

In de beginfase is het aftasten van beide teams, totdat Jan Hidde een bal onderschept op het middenveld. Hij stuurt Mike de diepte in, die voorbij de doelman dribbelt, maar vervolgens al glijdend de bal voor het lege doel langs schiet. Even later is het Benjamin die een voorzet van Mike van dichtbij totaal verkeerd raakt, waardoor ook zijn schot voorlangs gaat.

Na een prachtige aanval met een één-tweetje tussen Aron en Benjamin, waarbij het schot in het zijnet belandt, is het vervolgens SVV met de eerst grote kans. Thijn probeert in de zestien zijn man (al liggend) uit alle macht tegen te houden en dat lukt, als vervolgens Rick ondersteuning biedt door druk op de man te houden, waardoor het schot uiteindelijk naast het doel gaat. Even later is Wout alert bij een afstandsschot op doel, hij pakt de bal uit eindelijk in twee instanties.

 

Na twintig minuten spelen komt Den Ham op voorsprong. Een perfecte corner van Benjamin wordt bij de tweede paal binnengetikt door aanvoerder Jan Hidde, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakt.

Gelijk daarna is SVV weer gevaarlijk, maar de aanval wordt in de kiem gesmoord op het laatste moment. In de 27e minuut krijgt Den Ham opnieuw een corner. Opnieuw genomen door Benjamin, opnieuw gescoord door Jan Hidde met het hoofd bij de tweede paal: 2-0 met twee bijna identieke goals.

Wanneer Mike alleen op de keeper afgaat, wordt hij op het laatste moment afgestopt door de meesprintende verdediger, die keurig verdedigend werk levert. Een minuut later scoort SVV de gelijkmaker. Een aanval die meerdere schijven, die vervolgens binnengeknalt wordt door de aanvaller: 2-1.

Een minuut voor rust dan toch weer Den Ham dat scoort. Een diepe bal van Luuk, Mike die zijn lichaam goed gebruikt, de combinatie zoekt met Benjamin en dan in de zestien wordt neergelegd. De vraag is alleen: wie houdt wie vast? Oordeelt u zelf maar, maar de scheidsrechter beslist dat het een strafschop wordt, die door Mike zelf wordt benut: 3-1.

 

De tweede helft begint met een schot van Aron, dat vanaf randje zestien nét naast gaat na goed voorbereidend werk van Mike. Daarna is het SVV dat van afstand net over het doel van Wout schiet.

De teams zijn redelijk aan elkaar gewaagd in het tweede bedrijf en beide teams krijgen kansjes om te scoren. Zo heeft de doelman van SVV/Kloosterhaar een prima redding op het schot van Jorian van dichtbij en is SVV een aantal keer gevaarlijk op de snelle tegenaanval. Echter staan Marijn, Arnold, Rick en Thijn vandaag goed hun werk te doen, waardoor de stand lang op 3-1 blijft.

Hoe verder de wedstrijd vordert, hoe meer de onnauwkeurigheid en slordigheid van Den Ham toeneemt. SVV/Kloosterhaar profiteert bijna een aantal keer, wanneer een schot van randje zestien op de buitenkant paal komt en even later opnieuw een schot net naast gaat.

 

Vijf minuten voor tijd komt de spanning helemaal terug, want nu wordt er wel gescoord. Een doeltrap van Wout wordt voorwaarts gekopt op het middenveld en de spits schiet beheerst binnen.

Met hangen er wurgen overleeft Den Ham de slotfase en als Wout de bal na de laatste aanval klemvast in de handen heeft, is de wedstrijd voorbij. Den Ham wint met 3-2!

 

Het was een tweede helft, waarbij er voor SVV/Kloosterhaar wellicht meer in had gezeten. De uitspraak van de dag  ‘geen gezeur, geen geklaag, want veel wissels hebben we niet vandaag’ hebben de jongens goed uitgevoerd. Ondanks dat niet iedereen fit was en er doorheen zat op het eind, sleept Den Ham op karakter de drie punten binnen na een spannende slotfase.  Drie wedstrijden, negen punten is een lekker begin van de competitie, we hopen dat we volgende week uit tegen Hulsen opnieuw drie punten kunnen bijschrijven.

 

Tot dan!

advertentie

advertentie

advertentie