Den Ham JO15-2 wint van de Boys

Geplaatst op

Den Ham JO15-2 – Vroomshoopse Boys JO15-2 (3-0), zaterdag 6 september 2019

Een prachtige zaterdag om te voetballen. Niet te warm, het is nog droog en met een vervroegd tijdstip van 09.30 uur is het weer (veulste) vroeg uit de veren. De allereerst thuiswedstrijd van het seizoen, gelijk op ons mooie hoofdveld.

Jan Hidde heeft kunnen genieten van de mooie overwinning van Oranje tegen Duitsland, maar is er daarom niet bij. Benjamin en Daan zijn bij JO15-1. Daarom sluit Steijn uit de JO15-3 een gedeelte van de wedstrijd bij ons aan. Ook de Boys zijn niet op volle sterkte en missen diverse spelers. Maar desondanks staan er aan de aftrap 22 spelers klaar om te beginnen.

Deze wedstrijd is niet alleen Den Ham – Boys, het is voor sommigen ook een strijd tegen klasgenoten en bekenden, die aan beide zijden natuurlijk met de drie punten ervandoor willen gaan. Maar desondanks was de eerste helft niet sprankelend wat de teams lieten zien. Veel duels op het middenveld, over en weer ballen die veroverd werden, maar ook net zo snel weer kwijt waren en weinig kansen.

Arnold kreeg de eerste echte mogelijkheid voor ons, maar weet zijn hoofd uit een corner niet tegen de bal aan te zetten. Even later blockt diezelfde Arnold op het laatste moment een schot, waardoor er voor de Boys slechts een corner overbleef, in plaats van een goede doelpoging.

De Boys waren vooral gevaarlijk uit standaardsituaties en een van die kopballen uit een corner scheerde over de lat. Daar komt Den Ham goed weg. Vanuit het niets komt Den Ham vervolgens op voorsprong vlak voor rust. Jorian neemt een vrije trap, die indraaiend aan alles en iedereen voorbijgaat en in de verre hoek binnenvalt, waarbij de keeper van de Boys ook verrast de bal nakijkt: 1-0!

In de rust een aantal tactische aanpassingen, die door de jongens prima uitgevoerd worden. Waar in de eerste helft de Boys iets beter was, is het Den Ham die de tweede helft het heft in handen neemt. Onder aanvoer van een prima spelende captain Marijn komt er meer pit in de duels vanuit Hammer zijde, gaat het baltempo omhoog en neemt het aantal kansen toe.

Al snel verdubbeld Den Ham de score, wederom via Jorian. Na sterk voorbereidend werk van Mike, die zijn tegenstander opzij zet en voorgeeft, kan Jorian van dichtbij de bal hoog in het dak van het doel jagen. Even later was zijn hattrick in de maak, maar wordt Jorians schot op het laatste moment goed verdedigd aan Boys zijde.

De ploeg uit Vroomshoop geeft nog niet op en krijgt zelfs dé kans om terug in de wedstrijd te scoren. Maar in samenwerking met Wout kunnen Gerald en Arnold samen een doelpoging op het laatste moment nog tot corner verwerken en is de kans verkeken: fijn teamwork achterin aan Hammerzijde.

In het laatste kwartier komt Den Ham niet echt meer in de problemen. Het slotakkoord is tenslotte van Mike, die oplettend een rebound binnenschiet, nadat Jorian nog de keeper op zijn weg vindt: 3-0.

Een prima tweede helft, waarbij de jongens van JO15-2 geheel verdiend de overwinning naar zich toegetrokken hebben. Als team gewerkt en gevochten voor de drie punten met een goede inzet, zo zien wij het graag! Complimenten voor onze jonge scheidsrechter, die de wedstrijd over het algemeen goed heeft gefloten.

In de competitie komen we de Boys weer tegen, wellicht dan een hele andere wedstrijd als vandaag. Maar eerst de komende twee weken tegen Juventa: eerst thuis zaterdag in de beker, de week erop uit in Wierden voor de eerste competitiewedstrijd.

Tot zaterdag, 10.00 uur op de Rohorst!

advertentie

advertentie

advertentie