E2 wint niet van Luctor

Geplaatst op

Den Ham E2 – Luctor et Emergo E2 (0-4), 14 maart 2015

 

Vandaag speelt E2 tegen Luctor et Emergo E2 uit Almelo. In de winterstop werd een oefenwedstrijd tegen de E3 in winst omgezet. Zou dat tegen de E3 ook lukken?

 

Deze weel is er extra op het positiespel en samenspel getraind en dat is in de wedstrijd terug te zien. Goed positiespel bij beide teams levert een gelijkopgaande strijd op. Luctor krijgt de eerste mogelijkheid. Een voorzet vanaf rechts wordt bijna door Jelle in eigen doel gewerkt, maar gelukkig gaat de bal voorlangs.

 

Even later is Mark langs de verdediging en gaat alleen op doel af. Dan wordt hij van achteren schandalig neergeschopt door de aanvoerder van Luctor. Iets wat de tegenstander wel ‘goed uitkomt’, maar in het professioneel voetbal normaalgesproken afgedaan wordt met een rode kaart.

Even later een tackle op de enkels van Jelle,  á la Zlatan van afgelopen woensdag. Deze is echter met gestrekt been wèl raak en we mogen blij zijn dat Jelle nog door kan voetballen. De toon is dus gezet, maar Den Ham is daarna wel even onoplettend. Een voorzet vanaf links die belandt tussen verdediging en Vincent in. De spits heeft aan een handige voetbeweging genoeg om te scoren: 0-1.

 

Twee minuten later wordt een corner binnen gevolleerd en staat E2 voor de derde wedstrijd op rij met 0-2 achter voor rust. Den Ham probeert het zeker wel, aan inzet ligt het niet. Het mannetje van Sijmen wordt helemaal gek van het ijzersterk verdedigen van onze back. Maar het afmaken van de kansen….  De vrije trap van Jelle wordt gekeerd door de doelman en zijn schot uit een corner gaat net naast. Joep komt tot tweemaal toe net niet aan scoren toe en de kopbal van Mark gaat millimeters naast. Maar ook Luctor scoort niet, want een paar afstandsschoten vliegen net over het doel.

 

Na rust houdt Vincent ons in de wedstrijd. Een fantastische redding een-op-een met de aanvaller voorkomt een derde treffer. Aan de andere kant gaat de corner van Joep via de verdediger opnieuw net naast. Een aanval via Binck en Matthias, die een prachtige steekpass geeft op Joep, levert opnieuw niets op. Op het moment dat we even met zes spelers spelen, omdat Mark en Mart tegelijkertijd geblesseerd raken, wordt goed van geprofiteerd door Luctor met de 0-3.

 

Als zowel Jelle als de verdediger van Luctor opnieuw bijna een eigen goal maken, scoort Luctor de 0-4 uit een goed uitgespeelde counter. E2 hoop nog een eretreffer te scoren voor het harde werken en de strijd die het geleverd heeft, maar de voorzet van Mark kan net gepakt worden door de Luctor-doelman, voordat Mart de bal te pakken heeft.

 

Helaas weer geen punten vandaag. We moeten zeggen dat Luctor ook een erg goede ploeg heeft, met een paar spelers met individuele klasse die de wedstrijd vandaag beslissen. Volgende week wéér een vroege wedstrijd, ditmaal tegen Excelsior’31 E4 in Rijssen. Gaan we dan wel winnen?

advertentie

advertentie

advertentie