Geen PSV – RKC-scenario voor JO15-2: 0-7

Geplaatst op

Afgelopen week werd PSV door RKC uit de beker gekegeld. Wellicht speelde het mee dat PSV niet in de sterkste opstelling speelde, maar een stukje ‘onderschatting’ zal ongetwijfeld ook hebben meegespeeld.

 

Dat ‘onderschatting’ is exact wat wij met JO15-2 willen voorkomen. Na een serie goede wedstrijden tegen hoger geplaatste teams, spelen wij de komende drie weken tegen de onderste drie team. Te beginnen vandaag tegen hekkensluiter Hulzense Boys JO15-2.

De vooruitzichten zijn goed. Een fit elftal, prima weersomstandigheden en een splinternieuw kunstgrasveld waar we op mogen spelen. Echter valt dat laatste tegen, want het kunstgrasveld blijkt spiegelglad te zijn en voor sommige jongens is het meer schaatsen dan voetballen. Binck geniet er overigens genoeg van, want met meerdere perfect getimede slidings verovert hij ‘al glijdend’ de een na de andere bal deze wedstrijd.

 

Natuurlijk heeft de tegenstander er net zoveel last van als wij, maar in de eerste helft komen we voetballend niet aan ons niveau als dat van de laatste weken. Sterker nog, in de beginfase is het Hulsen dat de betere kansjes heeft en voetballend zeker niet minder is dan ons.

 

De 0-1 voor ons valt na zo’n 20 minuten, waarbij een trainingsoefening van afgelopen week tot in perfectie uitgevoerd wordt: Mart met een steekpass op Fabian, die de bal strak voorgeeft en Niels met de kopbal naar de verre hoek. Schitterend uitgespeeld!

 

Na de goal wordt Den Ham sterker, krijgt het meerdere mogelijkheden, maar is het uiteindelijk Hulsen die ons tot driemaal toe aan een doelpunt helpt. Eerst is het Imme die de bal afpakt bij de opbouw van de tegenstander en Mart straft het onmiddellijk af: 0-2. Vervolgens zijn de rollen bij de 0-3 en 0-4 precies andersom: Mart veroverd de bal, Imme schiet tweemaal heel beheerst binnen.

 

De 0-4 voorsprong bij rust is een meevaller, zeker gezien het moeilijk te bespelen veld. In de tweede helft blijft Den Ham de betere ploeg, maar vallen er opnieuw lange geen doelpunten. Als wij vervolgens tien minuten met een speler minder komen te spelen, probeert Hulsen alles op alles te zetten om te scoren en krijgen ze daar zeker wel kansjes voor. Maar achterin ontstaat ook meer ruimte en daar profiteert Mart uiteindelijk van. Met een beetje hulp van de doelman, die de bal maar half verwerkt, scoort hij de 0-5.

 

Daarmee is het verzet van Hulsen definitief verbroken en loopt de score uiteindelijk op naar 0-7, waarbij Daan tweemaal de gevierde doelpuntenmaker is en Imme tweemaal de aangever.

 

Van onderschatting is vandaag dus absoluut geen sprake geweest, de meeste koppies stonden op scherp en uiteindelijk toch nog zeven doelpunten gemaakt in ons voordeel. Bovendien weten onze keeper en verdediging de nul te houden, dat is ook altijd wel lekker.

Komende week weer een mooie trainingsweek in schoon gewassen hesjes (waarvoor ouders bedankt!). Volgende week wacht Lemelerveld op ons eigen kunstgras(hoofd)veld,  waarbij de schaatsen dan in de tas mogen blijven zitten en de voetbalschoenen weer tevoorschijn komen.

10.00 uur op de Rohorst, tot dan!

 

 

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com