Den Ham JO15-2: Teamwork!

Geplaatst op

Lemele JO15-1  –  Den Ham JO15-2 (1-3), zaterdag 12 mei 2018

 

Om 8.00 uur staan dit weekend de toppers van JO15-2 al present voor de vroege uitwedstrijd in Lemele. Een tegenstander die iets boven ons staat op de ranglijst, maar waar zeker tegen te voetballen valt. Met de zwembadtraining van afgelopen dinsdag zijn we ontspannen deze week aan het werk gegaan, maar vandaag moeten we wel vol aan de bak. Inzet, werklust, kort dekken en duels aangaan. Dat zijn de doelen van vandaag, waar we tegen Nieuwleusen veelal in verzaakten.

 

Ook in Lemele beschikken ze over een prachtig kunstgrasveldje, waar het balletje lekker op rond kan gaan. Het weer is al fijn qua temperatuur, dus we kunnen beginnen!

 

In de eerste twintig minuten is het behoorlijk rommelig, zijn Lemele en Den Ham aan elkaar gewaagd en zijn we nog zoekende naar hoe we moeten staan. Het grootste gevaar in die twintig minuten komt van Jorn, die van afstand de doelman  uittest. De bal wordt echter keurig over de lat getikt.

 

Na een paar tactische veranderingen komen we wat beter aan voetballen toe. Jelle en Niels Ha krijgen een paar kansjes, en het levert  even later de voorsprong op in de 30e minuut. Imme pakt veel meters, bereikt in twee instanties Luc, die snoeihard de bal in het doel knalt: 0-1. Vlak daarna gelijk de kans om de score te verdubbelen, maar de kopbal van Wout wordt van de lijn gehaald.

 

Het laatste kwartier is goed van onze kant. Extra complimenten aan Joost, Niels Ho, Stan en Wout, die uiterst geconcentreerd achterin de pot proberen dicht te houden. En dat lukt in veel gevallen. Een mooi voorbeeld daarvan is Stan, die zijn directe tegenstander regelmatig frustreert door perfecte verdedigende ingrepen, waardoor hij geen kans heeft om erlangs te komen.  Daarnaast voetbalt en coacht Collin lekker mee, dus geen zorgen achterin vandaag.

 

Het spel van dat laatste kwartier trekken we goed door in de tweede helft. Want in die tweede helft zijn we heer en meester op het veld. Bijna alle duels worden gewonnen (en gelukkig hadden we een goede scheidsrechter, die bij duels wel lekker door liet voetballen), alle tweede ballen worden veroverd of onderschept en JO15-2 werkt als team samen vandaag. Schitterend om te zien vanaf de zijlijn!

 

We belonen onszelf met de 0-2 van opnieuw Luc, die (na een steekpass van Wout) wegdraait van zijn directe tegenstander en de bal binnenschuift. Vlak daarvoor trof Jorn de bovenkant van de lat van afstand.

 

Een momentje van onoplettendheid wordt wel gelijk afgestraft door Lemele, waarbij over de kwaliteit van het doelpunt niet te twisten valt. Een keiharde pegel richting bovenhoek: 1-2.

Maar twee minuten later wordt de wedstrijd beslist door Niels Ha, hij beloont zichzelf na een mooie solo vanaf het middenveld.

 

Wat rest zijn nog grote mogelijkheden voor onder meer Mart, Imme, Iwan, Jelle, maar de doelman van Lemele heeft nog een paar goede reddingen in huis, of we wachten nét te lang met schieten, waardoor een kans verkeken is. De score had zeker nog hoger gekund, maar uiteindelijk eindigen we met een prima 1-3 overwinning.

 

De leider van Lemele gaf na afloop het compliment aan onze jongens voor de manier, waarop ze elke keer Lemele af hebben getroefd in de rechtstreekse duels, en daarmee de verdiende winnaar van deze wedstrijd zijn.

 

Wat tenslotte mooi is om te zien, is dat er na maandenlange training en wedstrijden hier en daar structuren te zien zijn en dat de jongens dat vandaag zelf ook kunnen zien. Ze weten steeds beter elkaar te vinden, weten hoe ze moeten lopen, waar ze de bal kunnen verwachten en hoe we elkaar willen helpen. Wat daarbij wel echt nodig is, is de inzet en werklust zoals vandaag. Wat dat betreft zijn de doelen zeker gehaald voor deze wedstrijd en kunnen we met een trots gevoel terugkeren naar de Rohorst. Stuk voor stuk heeft elke topper van JO15-2 vandaag zijn aandeel gehad in deze 1-3 overwinning.

 

Komende dinsdag spelen we een inhaalwedstrijd tegen Gramsbergen JO15-3, thuis om 19.00 uur op de Rohorst. Hopelijk kunnen we dan weer zo’n mooie teamprestatie neerzetten!

 

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com