Den Ham verslaat promovendus Blauw Wit 66

Geplaatst op

Op een kletsnat kunstgras hoofdveld op sportpark “De Rohorst” speelde Den Ham tegen promovendus Blauw Wit 66 uit Holten. De eerste tien minuten was de Hammer ploeg niet erg bij de les. Er lag een zekere matheid over de ploeg en daar wisten de gasten uit Holten reeds in de 6e minuut van te profiteren. Met een afstandsschot wist Djowin Meijerink de Hammer doelman te verslaan en scoorde de 0-1 voorsprong.

Dat doelpunt had Den ham waarschijnlijk nodig om te ontwaken. Daarna was het bijna de gehele eerste helft Den Ham wat de boventoon voerde, en daarbij tevens meerdere mooie kansen kreeg.

Vijfhuizen en Remmink vonden echter steeds doelman Kolkman op hun weg, die bij een prima kopbal van Vijfhuizen de bal klemvast had… met zijn benen, hilarisch om te zien. In de 31e minuut moest Kolkman toch buigen toen Vijfhuizen uit een hoekschop van Den Ham met een geplaatste kopbal de 1-1 scoorde. Slechts 4 minuten later was het Thomas Remmink die met een kopbal vanaf de rand zestien metergebied doelman Kolkman wist te verschalken.

De doelman van Blauw Wit wist vervolgens zijn ploeg te behoeden voor een grotere achterstand, o.a. met een prima reflex op een afstandsschot van Den Ham in de 41e minuut.

Na de pauze duurde het weer even voordat Den Ham bij de les was. Met een schot op doel was Blauw Wit dicht bij de gelijkmaker, achter ook doelman Rick van de Belt stond zijn mannetje aan Hammer zijde.

Hierna pakte Den Ham de draad weer op en was het Louis Vijfhuizen die in een tijdsbestek van 10 minuten 3 x wist te scoren, waarvan 1 keer uit een strafschop. Deze was toegekend door scheidsrechter Klein Gansey nadat Thomas Remmink binnen het strafschopgebied was gevloerd.

Trainer Kok wisselde daarna enkele spelers in zijn team. Zo mochten Roy Zorgdrager en Dennis Kolkman na langdurige blessures weer hun opwachting maken in het Hammer keurkorps.

Roy Zorgdrager wist zijn invalbeurt kleur te geven door in de 87e minuut de 6-1 te scoren uit een echte Zorgdrager frommelgoal. Maar die tellen ook en dus ging Den Ham deze middag met een klinkende uitslag van het veld in afwachting van de komende thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede, de ploeg van oud Den Ham trainer Jeroen Niks.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com