JO15-2: Eindelijk weer voetballen!

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  Daarle JO15-1 (2-3), zaterdag 2 februari 2019

 

Na een periode van zaalvoetbal, (conditie)training in de zaal en af toe op het veld, spelen we vandaag dan toch weer in de (koude) weide. Op ons eigen kunstgras ontvangen wij Daarle JO15-1, een tegenstander die we ook in de competitie treffen. In de vorige competitie bleek Daarle veel te scoren en zijn ze net geen kampioen geworden. Toch is dit een ideale tegenstander om te kijken, waar wij als team zijnde staan en waar we aan moeten werken voor de tweede seizoenshelft.

Vandaag doen Matthias en Fabian mee bij JO15-1 en is Niels Ho afwezig, bij ons doen daarom Jarno en Robin mee. Een mooie kans voor deze jongens om te laten zien, over welke kwaliteiten ze beschikken. Deze jongens beginnen op de bank, maar zien ook dat Daarle in de beginfase veel sterker is dan ons. De dingen die wij willen ‘uitproberen’ komen moeizaam uit de verf en al snel komen de buren met 0-1 voor te staan.

 

Vervolgens twee goede kansen voor Den Ham, waarbij Imme de bal net naast de verkeerde kant van de paal tikt. Na een paar grote mogelijkheden voor Daarle, waar Rick zijn uitstekende kwaliteiten als doelman keer op keer kan vertonen, wordt het uiteindelijk 0-2 via een van richting veranderd rolletje in de verre hoek.

 

Na de inbreng van een paar frisse krachten (waarbij Binck tussendoor even vliegles heeft gehad), staat het beter achterin en laten de nieuwe jongens zien, prima te kunnen voetballen. Vanuit het niets komen wij vervolgens terug in de wedstrijd. Gelegenheidsaanvaller Joost geeft een prima voorzet, die gemist wordt door de doelman van Daarle en zelfs ineens in het doel belandt: 1-2. Even later krijgt diezelfde Joost nog een grote mogelijkheid, maar alleen op de keeper af vergeet hij onderweg de bal mee te nemen.

Bij rust een 1-2 achterstand. Gezien de kansen voor Daarle mogen wij daar blij mee zijn, maar toch hopen we op een voetballend betere tweede helft van onze kant.  Om de tweede helft iedereen heel te houden, mag het van beide kanten ook wel iets meer het karakter krijgen van een ‘sportieve’ oefenwedstrijd, gezien de soms lompe tackels die de eerste helft voorbij kwamen.

 

De tweede helft is daarin inderdaad anders. Beide teams zijn meer aan elkaar gewaagd, krijgen kansen om te scoren, maken fouten, proberen beide op hun manier te voetballen en de wedstrijd heeft meer het sportieve karakter, wat bij een oefenwedstrijd hoort.

Nadat Joost opnieuw dichtbij een doelpunt was (redding keeper één-op-één), wordt aan de andere kant de 1-3 gescoord. Een prima doelpunt in de kruising. Vlak voor tijd maken we dan nog de 2-3, een diepe bal van Mart wordt wederom verkeerd ingeschat achterin en het is Niels Ha die heel eenvoudig in een leeg doel kan binnenschieten.

 

Een oefenwedstrijd die ons meerdere werkpunten heeft gegeven: zowel tactisch, als positioneel, als in het oefenen van vrij simpele handelingen zoals een ingooi. 18 mei treffen wij wederom Daarle, hopelijk onder betere weersomstandigheden dan vandaag. Iets meer een korte broek en T-shirt zou wel fijn zijn… Volgende week de eerste competitiewedstrijd tegen Sportclub Rijssen. Nog niet in een korte broek, maar hopelijk in ieder geval zonder sneeuw. Tot dan!

 

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com