JO15-2 en Nieuwleusen houden elkaar in evenwicht

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  Nieuwleusen JO15-2 (3-3), zaterdag 10 februari 2018

 

Ondanks de strenge vorst kon gelukkig de wedstrijd voor JO15-2 doorgaan. Op het hoofdveld van de Rohorst was het ’s ochtends vroeg frisjes, maar lekker weer voor een potje voetbal. Nieuwleusen is een tegenstander uit de komende competitie, dus een mooi meetmoment hoe we er voor staan.

 

Nieuwleusen komt met een bliksemstart uit de startblokken. Hoewel Collin na een seconde of twintig al zijn eerste redding op naam heeft staan, een minuut later ligt de bal toch in het netje: 0-1. Daarna krijgt Nieuwleusen nog een paar flinke mogelijkheden, maar de stand blijft ongewijzigd.

 

Als de rookwolken zijn opgetrokken, komt Den Ham heel moeizaam op gang. De wil naar voren is er wel, maar er is weinig ruimte om te voetballen. Daardoor speelt het spel zich vooral op het middenveld af. Na een minuut of twintig worden er een paar tactische veranderingen gedaan, waardoor Den Ham plotseling veel meer aan voetballen komt. Tot tweemaal toe een grote kans voor Iwan om te scoren (na goed voorbereidend werk van middenveld en mede-aanvallers), maar tot tweemaal toe is het de doelman van Nieuwleusen die zijn doel katachtig schoon weet te houden.

 

Na rust een heel andere wedstrijd. Den Ham staat achterin erg goed en geeft weinig kansen weg. Als de kansen er al zijn, dan staat Collin meerdere malen in de weg. Vooral een-op-een vandaag niet te passeren! Het middenveld loopt als een tierelier en voorin is er veel beweging en aanspeelbaarheid, zodat het middenveld lekker mee kan voetballen. En, er zit veel pit en lef in de jongens vandaag, waar Nieuwleusen veel moeite mee heeft!

 

Het duurt dan ook niet lang of de gelijkmaker wordt gescoord door Luc (na voorbereiding werk van Roy). Diezelfde Roy schiet Den Ham op voorsprong, na een beauty van een assist van Iwan. Een bekeken lobballetje van Iwan wordt koelbloedig afgemaakt: 2-1. Als in minuut 52 dan opnieuw Roy scoort, nu de assist van Luc, lijkt de wedstrijd al vroeg beslist.

 

Kansen te over voor Den Ham en Nieuwleusen in de resterende twintig minuten, maar gescoord wordt er lange tijd niet. Vlak voor tijd scoort Nieuwleusen echter uit een corner en is de spanning terug. In een knotsgekke slotfase redt Collin knap op een inzet van dichtbij. De rebound wordt door Imme van de lijn gehaald en in de volgende rebound redt Collin opnieuw knap. Echter had Imme op de achterlijn de bal bijna klemvast in zijn handen, in een alles-of-niets poging om het doelpunt te voorkomen. De terechte penalty, gegeven door de goed-fluitende leidsman van vandaag, wordt vervolgens binnengeschoten: 3-3.

 

En daarmee zit de wedstrijd er op voor vandaag. Genoeg mooie, goede dingen gezien waar we op kunnen voortbouwen in de competitie, met uiteindelijke een terechte uitslag voor beide teams. Volgende week spelen we weer om ‘het eggie’, om 12.30 uur uit in Dalfsen. Tot dan!

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com