JO15-2 geeft alles tegen koploper JCO Ommen

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  JCO Ommen JO15-2 (0-2), zaterdag 14 april 2018

 

Vandaag speelt Den Ham JO15-2 tegen JCO Ommen JO15-2. Dit wordt geen makkelijke pot, want de koploper staat nog ongeslagen bovenaan. Maar als wij, net als vorige week, met het hele team maximale inzet geven, dan moet er wellicht iets mogelijk zijn.

 

We spelen ook deze wedstrijd met een tactische variant om het middenveld van JCO te ontregelen, want daar ligt hun kracht. En dat lukt best goed. JCO is wel de betere ploeg en krijgt de betere kansen, maar de gehele eerste helft zwoegt Den Ham voor elke meter, werkt het voor elkaar, gaat het duels aan en maakt het de tegenstander ontzettend moeilijk. De ruststand van 0-0 wordt gehaald en daar mogen de jongens best tevreden mee zijn, want onze tegenstander heeft gewoon een goede ploeg. JO15-2 laat zien met elkaar veel te kunnen bereiken, het pept elkaar op en durft te voetballen, ook al lukt dat niet altijd.

 

Sommige jongens zijn wel even toe aan de rust, want het was een slopende eerste helft voor een aantal van ons. Maar met een goed gevoel beginnen we aan de tweede helft. Want wij weten: hoe langer het doelpunt uitblijft voor JCO, hoe groter de kans dat er iets voor ons in zit deze wedstrijd.

 

Helaas verloopt dát iets anders. Een aantal toeschouwers van zowel Den Ham als JCO zijn nog op de terugweg vanuit de kantine en hebben dus gemist hoe een vrije trap van een meter of 20 via Collin en paal in het doel verdwijnt: 0-1.

 

Ondanks het tegendoelpunt blijft Den Ham het proberen. Het wedstrijdbeeld blijft weliswaar vrij hetzelfde, JCO blijft gevaarlijker, maar Den Ham geeft niet op. In de koppies van onze jongens zit het in ieder geval goed deze wedstrijd. In de 60e minuut wordt een doelpunt van JCO terecht afgekeurd wegens buitenspel, dus het verschil blijft een doelpunt. De tijd verstrijkt, het blijft spannend. Wordt het nog gelijk? Vijf minuten voor tijd gaat Den Ham in de aanval, maar deze wordt vanuit de zestien afgeslagen. In de counter die erop volgt is JCO razendsnel aan de andere kant en wordt de 0-2 binnengeschoten.

 

Geen winst vandaag, maar toch een tevreden gevoel. Een goede inzet, een prima werklust en we hebben het JCO moeilijk genoeg gemaakt. Maar uiteindelijk gaat de koploper wel terecht met de drie punten terug naar Ommen. Onze eerstvolgende wedstrijd is op woensdag 2 mei, maar wellicht dat we tussendoor nog een keer een oefenpotje spelen, om zo toch aan het voetballen te blijven. Dus wellicht tot binnenkort weer langs de lijn!

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com