JO15-2: sommige dromen zijn geen bedrog

Geplaatst op

Broekland JO15-1 –  Den Ham JO15-2 (2-4), zaterdag 24 november 2018

‘De meeste dromen zijn bedrog’ zong Marco Borsato lang geleden. Gelukkig komen dromen soms ook uit. Den Ham JO15-2 heeft, net als elk ander team, aan het begin van het seizoen de droom om kampioen te worden. Volgende week kan die droom ook daadwerkelijk waarheid worden, met een kampioenswedstrijd tegen Mariënheem JO15-1 op ons eigen sportpark de Rohorst.

Voordat dit zover is, moet JO15-2 vandaag eerst winnen van Broekland. Na wederom een verre reis komen we aan op een sportpark, waar de meesten van ons niet vaak of nooit geweest zijn. Broekland is een middenmoter die wedstrijden zowel wint en verliest, maar nooit met grote cijfers. Daarom verwachten wij zeker geen gemakkelijke wedstrijd.

Vooraf geeft de vriendelijke leider van de tegenstander aan, dat ze het ons ook zo moeilijk mogelijk willen proberen te maken. Wij zijn immers de koploper, zij hebben als nummer zeven niets te verliezen.

En moeilijk wordt het ons zeker gemaakt! Want hoewel wij de eerste tien minuten voetballend beter zijn, worden een paar fouten aan onze zijde genadeloos afgestraft en komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Broekland heeft een goede verdediging en een prima doelvrouw, waardoor grote kansen creëren lastig is voor Den Ham. Daardoor zijn we wel meer in balbezit, maar blijven echt grote mogelijkheden uit. Sterker nog: er wordt opnieuw geprofiteerd van half ingrijpen achterin bij Den Ham en de stand wordt 2-0 voor Broekland.

Hoe gaan de jongens om met deze grote tegenslag is dan de vraag? Niet voor de eerste keer toont de ploeg mentale veerkracht en knokt het zich als team terug in de wedstrijd. Eerst is het Imme die op aangeven van Niels Ha scoort, een paar minuten later is het andersom. Daarmee wordt de stand voor rust nog teruggebracht naar 2-2.

In de tweede helft gaat het boeiende voetbalgevecht verder. Met een invalscheidsrechter die in de rust opgetrommeld is (waarvoor dank) weet Den Ham wat de opdracht is: Gas Geven met elkaar!

De wedstrijd gaat op en neer, beide teams krijgen kansen om te scoren en de spanning is te snijden in het veld, maar ook zeker langs de lijn. Min of meer vanuit het niets pakt Den Ham dan de voorsprong. Niels Ha wurmt zich langs meerdere verdedigers en zijn schot is de doelvrouw te machtig om uit het doel te houden: 2-3.

De gehele wedstrijd is soms pittig en fel, duels worden niet uit de weg gegaan, soms wordt er een flinke tik uitgedeeld aan de tegenstander en aan beide kanten komen langzaam de pijntjes in deze veldslag. Het is een ware strijd om de winst: spannend, met niet altijd even goed voetbal, maar wel een mooie pot.

In de slotfase is het Imme die Den Ham in de veilige haven schiet, op aangeven van Binck. Een daarmee gaan de drie punten terug naar Den Ham. Compliment voor de manier waarop Broekland gespeeld heeft, want ze hebben het ons echt lastig gemaakt

Komende zaterdag is dus de kampioenswedstrijd, maar ook Mariënheem zal het ons niet gemakkelijk gaan maken. Bovendien zal er ongetwijfeld enige spanning zijn vooraf, dus we zullen nog eenmaal vol er met elkaar tegenaan moeten gaan.

Om nog even terug te komen op de titel van dit verslag: ook leiders dromen soms wel. Soms ook over een wedstrijd die de volgende dag gespeeld gaat worden. Dat je in die droom met 2-0 achterkomt, maar uiteindelijk 2-4 wint, klopt behoorlijk met deze wedstrijd. Dus sommige dromen zijn echt geen bedrog. Gelukkig maar…

Komende zaterdag, 10.00 uur op Sportpark de Rohorst, veld 1: De KAMPIOENSWEDSTRIJD van JO15-2. Komt allen deze toppers aanmoedigen en laten we ook deze droom uitkomen!

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com