JO15-2 verliest doelpuntrijk oefenduel

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  Twenthe Goor JO15-2  (4-8), zaterdag 4 februari 2018

 

Op zaterdag 4 februari speelde JO15-2 een oefenwedstrijd tegen Twenthe Goor JO15-2. Om 12.00 uur, 10.00 uur en later toch 11.00 trappen we af op een moeilijke bespeelbaar en glad veld 5 op de Rohorst. Daar waar JO15-2 redelijk gehavend aan de wedstrijd begint, gaat het eerste kwartier mooi gelijk op. Beide teams leveren strijd, laten een paar prima aanvallen zien en creëren kansen om te scoren.

 

Na een kwartier spelen pakt Twenthe echter de voorsprong, nadat Collin in eerste instantie nog katachtig kan reageren. De rebound is vervolgens wel raak. Een minuut later is het 0-2 uit een corner en een paar minuten later opnieuw raak: 0-3. JO15-2 lijkt de weg kwijt. Ons spel daalt naar een bedenkelijk niveau, heel veel duels worden verloren, mannetjes worden niet gedekt en we kunnen niet de wedstrijd spelen zoals we dat in het eerste kwartier, maar ook vorige week, nog wel konden doen. Roy profiteert nog wel van een slippertje achterin (1-3), maar voor rust loopt Twenthe uit naar een 1-5 score.

 

Na rust pakken de jongens, ondanks de achterstand, het spel weer goed op. We laten Twenthe minder tot voetballen komen en zetten meer druk naar voren. Luc ramt een penalty snoeihard in de kruising en het geloof is weer een beetje terug bij Den Ham. Vooral als Roy in de 43e en 54e minuut de 3-5 en 4-5 binnenschiet, is dat een beloning voor het harde werk en strijd van JO15-2 in de tweede helft.

 

Ondanks dat we bijna terugkomen, scoort Twenthe tien minuten voor tijd de 4-6 binnen. Dan is de wedstrijd gespeeld en lopen ze uit naar uiteindelijk 4-8 overwinning.

Een oefenwedstrijd die twee gezichten kent, als je de eerste en tweede helft met elkaar vergelijkt. Het is fijn dat een aantal jongens na blessures nu weer meer speelminuten kunnen maken, zodat ze richting de competitie hopelijk weer fit kunnen zijn. En dat de gastspelers vandaag veel goede dingen hebben laten zien, is een compliment aan hen.

 

Ondanks dat er vandaag veel dingen veel beter zouden kunnen, hebben we in de tweede helft ook laten zien wat we wél kunnen. Komende zaterdag nog een laatste oefenwedstrijd tegen Nieuwleusen JO15-2 (10 uur op de Rohorst?), zodat we de 17e kunnen beginnen aan de competitie. Tot volgende week!

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com