Leerzame wedstrijd JO15-2

Geplaatst op

USV JO15-1  –  Den Ham JO15-2 (4-3), zaterdag 6 oktober 2018

 

Omdat JO!5-2 deze speelronde vrij is, spelen we een oefenwedstrijdje in Nieuwleusen tegen USV C1. Aanvangstijd is 11.30 uur, maar om 9.00 uur is alles en iedereen al aanwezig voor de teamfoto. Dat is dit jaar niet even een fotootje maken en door. Nee, een hele sessie gaat er aan vooraf om er een mooi plaatje van te maken. We zijn dan ook erg benieuwd naar het resultaat van de teamfoto.

 

Gevolg is wel dat er veel tijd tussen zit tussen de foto en de wedstrijd zelf. Hoewel dit de mogelijkheid geeft tot een uitgebreide analyse van de wedstrijd van vorige week op het tv-scherm, merken we in de warming-up al dat er bij een aantal jongens weinig concentratie en pit in zit.

 

Dat wordt vertaald naar de wedstrijd. Een deel van de jongens halen hun niveau, maar een aantal spelen de eerste helft vér ondermaats. Rick is echter wel scherp en heeft in de eerst tien minuten meerdere knappe reddingen achter zijn naam staan. Toch kan hij de 1-0 niet voorkomen. Een mooie aanval van USV over meerdere schijven en uiteindelijk prima afgelegd naar de linksbuiten, die binnen kan schieten.

 

Eén minuut later staat het echter al gelijk. Bram passt op Fabian, die vanaf randje zestien met een prachtige boogbal de keeper van USV verschalkt. Het lijkt wel of de eerste twintig minuten de ‘warming-up’ voor het andere deel van Den Ham is geweest, want plotseling komt er toch meer vechtlust in de ploeg, mede door de ingevallen Niels Ha en Jorn. Daardoor wordt het meer een wedstrijd van twee kanten.

 

Een vooraf geoefende vrije trap levert bijna gelijk succes op voor ons, maar Jorn tikt net naast. Joost voorkomt aan de andere kant met een perfect getimede sliding een tegendoelpunt, terwijl Niels Ha tweemaal de doelman van USV flink aan het werk zet met twee prima reddingen. Vlak voor rust wordt het toch 2-1. De bal belandt bij de rechtsbuiten, die kapt naar binnen met zijn linker zoals Robben regelmatig in zijn carrière heeft gedaan en krult de bal in de verre hoek. Een prima doelpunt om in te lijsten.

 

Na rust gaat het spel eigenlijk beide kanten op met kansen voor beide teams. USV komt wel op een 3-1 voorsprong door onnodig balverlies bij ons op het middenveld, maar wederom scoren wij een minuut later, net als in de eerste helft: Imme met de actie, Niels Ha die met links de 3-2 binnenschiet.

 

Vervolgens komen we zelfs weer op gelijke hoogte. Daan met een prachtige pass, nu is het Imme die afmaakt. Helaas levert een minuut later opnieuw balverlies achterin aan Hammerzijde weer een tegendoelpunt op (4-3). In het laatste kwartier is bij de de meeste jongens de energie op en krijgen beide teams nog wel kansjes, maar wordt er niet meer gescoord.

 

Een leerzame wedstrijd voor ons. Na de glorieuze overwinning van vorige week staan we nu weer met beide benen op de grond. En wellicht is dat ook wat we even nodig hebben. Volgende week wacht namelijk een mooie pot tegen de (mede)koploper, om 13.00 uur uit in Overwetering. We weten welke kwaliteiten we hebben, we weten wat we kunnen, maar na deze wedstrijd weten we ook waar we nog aan moeten blijven werken!

 

Tot volgende week

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com