Lekkere overwinning JO15-2

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  ASV ’57 JO15-1  (3-0), zaterdag 13 april 2019

 

Een fijne trainingsweek met goede inzet en veel positiviteit hopen wij beloond te zien met drie punten. Tegenstander vandaag is ASV’57 JO15-1, die drie punten meer hebben dan wij. Waar onze voorbereiding op de wedstrijd vandaag prima was, ging het bij de gasten minder lekker. De shirts, broeken en sokken vergeten mee te nemen naar de Rohorst, dat is niet handig. De leider racet terug richting Aadorp, terwijl de rest van de jongens (zodra ze de ballen ook meegenomen hebben naar de kleedkamer) beginnen aan de warming-up.

 

Om 11.10 uur, tien minuten later dan gepland, staan beide teams klaar voor de aftrap. Iwan en Rian zijn aan Hammerzijde helaas afwezig, wel kan Bram weer als vanouds met ons meedoen. In een aangepaste tactiek begint Den Ham gretig. Veel gretiger en feller dan vorige week, waar wij uiteraard ook op hoopten.

 

In het eerste kwartier staat het verdedigende blok met Joost, Niels Ho, Jorn en Fabian als een blok en is keeper Rick nog niet eenmaal in balbezit geweest. Dat zijn wij wel veelvuldig met een middenveld dat draait als een tierelier, waarbij Daan, Jelle, Mart en Matthias het eerste gedeelte meerdere duels weten te winnen en erg sterk spelen. Voor de goal komen lukt echter nog niet, slechts speldenprikjes worden er door ons uitgedeeld.

 

Maar één vloeiende aanval maakt daarin een verschil. Matthias met een prima actie en vervolg op Niels Ha, die zijn directe tegenstander passeert. Vervolgens wordt de bal teruggelegd naar de zestienmeterlijn en schiet Jelle de bal overtuigend in het doel, waarbij de doelman aan de grond genageld blijft staan: 1-0!

 

Vervolgens een vervelend moment voor de rechtsback van ASV, die bij een duel ongelukkig terechtkomt. Later hoorden wij dat zijn sleutelbeen waarschijnlijk gebroken is, dus namens JO15-2 wensen wij hem alle beterschap toe!

 

De wedstrijd gaan inmiddels wel verder. Voor rust de eerste echte redding voor Rick, die een inzet van dichtbij prima pareert. Hetzelfde geldt voor de redding van de doelman aan de andere kant, die een vrije trap van Jelle prima uit de kruising weet te pakken.

 

Een eerste helft waar wij zeer tevreden over kunnen zijn. Nu hopen wij dat we dit de tweede helft voort kunnen zetten, waarbij we weer een tactische variant willen gaan doorvoeren na rust.

Want na rust begint ASV sterk en is opnieuw Rick de winnaar in het duel met de aanvaller van ASV; één-op-één pakt onze keep’ de doelpoging met zijn voet en houdt de nul.

 

Als na een minuut of tien spelen er opnieuw een speler van ASV geblesseerd raakt, spelen zij verder met 10 tegen 11. Al duurt het even voordat wij als leiders, maar ook de jongens in het veld, dat door hebben. Want ondanks de numerieke meerderheid blijft ASV niet ongevaarlijk en moeten we de koppies scherp houden. Echter in de tweede helft laten ook Binck en Bram prima verdedigingswerk zien naast de eerder genoemde jongens, waardoor de nul behouden blijft.

 

In de slotfase wordt de wedstrijd in het slot gegooid. Fabian stuurt Niels de diepte in, die na een prima actie de 2-0 binnenschiet. In de laatste minuut is het Jelle met de kers op de taart. Hij vindt met een knap en hard schot de verre hoek, nadat de afvallende bal uit een vrije trap van Jorn niet goed verwerkt wordt achterin bij ASV.

 

Na de wedstrijd lopen bij sommigen jongens de emoties onnodig een beetje te hoog op, maar als de rust wedergekeerd is, is een ding zeker: dit was een hele fijne overwinning. Helaas ditmaal geen wedstrijdfoto die langs de lijn is gemaakt, maar wel een prima grensrechter die ons geholpen heeft en zeker niet vergeten mag worden. Bedankt Jeroen! Volgende week nog geen vakantie voor ons, want we spelen dan om 11.00 uur de inhaalwedstrijd in Vriezenveen tegen DETO JO15-2. Tot volgende week!

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com