4e wint met 4-1 van Bergentheim 3, en blijft aan kop!

Geplaatst op

Op deze prachtige zonnige zaterdag trad het 4e aan voor de 15e wedstrijd van het seizoen. Onze tegenstander van vandaag had voor de wedstrijd evenveel verliespunten als wij, dus het beloofde geen makkelijke middag te worden.

Leider Christiaan kwam met de volgende basiself op de proppen: Keeper: Richard Boers Verdediging: Mathijs Elsinga, Niek Reimert, Erwin Donker, Lars Hemmink Middenveld: Bas Wemekamp, Alex Bosch, Jasper Mannessen Aanval: Bas Timmerman, Rob Braamhaar, Martijn Zwiers.

Wissels: Wessels, Jesse Arts, Danny Zorgdrager, Paul ter Bekke Geert zat ineens in Suriname dus was er niet bij.

Voor de wedstrijd werd na een spannende steenpapierschaarwedstrijd bepaald dat Jesse moest vlaggen. Dit leek geen problemen op te leveren, maar naarmate de wedstrijd dichterbij kwam bleek dit toch niet zo’n goed idee te zijn. De zenuwen namen dusdanig toe, dat hij vlak voor de wedstrijd niets meer zei en bibberend in de dugout zat te wachten. Toen Gerwin dat zag, besloot hij hem voor een krat bier uit zijn lijden te verlossen en de vlag over te nemen.

Klokslag half 3 kon dan de wedstrijd (deze keer helaas zonder zussen of vriendinnen langs de lijn) beginnen. Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk welk team er vandaag beter was. We domineerden over het hele veld en plaatsten de ene na de andere gevaarlijke aanval. Jopie schoot al na 3 minuten vanuit een moeilijke hoek op de paal en bleef daarna veel gevaar stichten. Ook vanaf rechts en door het midden creëerden we kansen, alleen ontbrak het voor de goal aan scherpte. Ook het hobbelige veld zorgde ervoor dat alle kansen om zeep werden geholpen. De makkelijkste kans was na een kwartier spelen voor Niek, die de keeper 5 meter voor zijn goal zag staan. Vanaf eigen helft (+- 60 meter) schoot hij de bal over de keeper op de lat. Zijn zwager Alex was de enige die hierop anticipeerde, maar helaas kopte hij de moeilijke rebound hoog over. De met een bruiloftkater spelende Erwin Donker probeerde vijf minuten later vanaf 25 meter hetzelfde te doen, alleen raakte hij meer veld dan bal, waardoor de keeper niet alleen de bal, maar ook 3 rondvliegende plaggen moest tegenhouden. Voortaan zullen we de scheidsrechter voor de wedstrijd vragen Erwin geel te geven als hij middenlijn passeert. Na deze treurige vertoning besloot hij de eer aan zichzelf te houden en zich te laten wisselen. Jesse viel in als rechtsbuiten, BasT en Alex zakten hierna een linie. Deze wissel was precies de impuls die ons team nodig gehad. De zichtbaar opgeluchte en van een zware last bevrijde Jesse schoot met zijn eerste balcontact snoeihard de 1-0 langs de uitgekomen doelman van Banthum! Dit doelpunt kwam op een goed moment, want de gasten begonnen net een paar keer gevaarlijk voor onze goal te worden. Na deze bevrijdende treffer gingen we op dezelfde voet verder. Het was even later opnieuw Jesse die aan de rechterkant gevaarlijke opstoomde. De laatste man van de tegenstander kon niets anders dan Jesse vlak voor de zestien neerhalen en moest met geel 10 minuten naar de kant van de goed fluitende scheidsrechter Mondeel. Onze vrijetrappenspecialist BasT ging achter de bal staan alsof hij linksbenig was. De keeper trapte hier in, zette de muur in de korte hoek en ging zelf in de lange hoek staan. Toen Bas toch rechtsbenig bleek te zijn, ging de keeper achter de muur staan en kon Bas de bal hard in de lange hoek binnenschieten: 2-0. Met deze tussenstand mochten we aan de thee.

In de rust vertrok Rob ‘Bombarda’ Braamhaar naar zijn eigen team, waardoor Danny het in de spits mocht proberen. Dit sorteerde al vrij snel effect. Opnieuw na een aanval via de rechterkant wipte Danny de bal over een verdediger waarna Jopie met een spastische beweging op de keeper schoot. De bal belandde hierna bij Alex, die nu wel simpel binnen kon tikken: 3-0. Hierna was het tijd om de uitstekend spelende Badr rust te gunnen. Paulus mocht voor hem het veld betreden om linksback te
spelen. Voordat hij bij die positie arriveerde, werd de ingooi van Bergentheim al genomen en hadden ze alle ruimte om op rechts door te breken. Deze aanval kon alleen met een overtreding gestopt worden. Helaas voor ons kon de vrije trap die daaruit voortkwam bij de eerste paal worden binnengeschoten. Pierre van Hooijdonk liet de volgende dag bij studio voetbal zien dat een mannetje bij de eerste paal misschien geen overbodige luxe was geweest. We lieten ons gelukkig niet uit het veld slaan door deze tegenslag en gingen vrolijk door met het creëren van gevaar en kansen. Gerwin mocht 20 minuten voor tijd nog invallen voor Jasper, maar viel vooral op door onder rare, hoge stuiterballen door te huppelen. De wedstrijd werd een kwartier voor tijd definitief beslist door BasT, toen hij bal in de zestien voor zijn voeten kreeg en hard binnenschoot. Gelukkig vond de scheidsrechter het hierna mooi geweest en konden we op tijd van het zonnetje en de welverdiende biertjes genieten.

 

Door deze belangrijke 3 punten blijven we koploper. Helaas voor ons wist HHC ook te winnen, waardoor de voorsprong op hun met 2 wedstrijden meer gespeeld slechts 1 puntje bedraagt. Ook Kloosterhaar doet nog volop mee om het kampioenschap. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Marienberg op het programma, van wie we de eerste competitiewedstrijd met 1-2 verloren.

advertentie

advertentie

advertentie