Den Ham prijswinnaar bij duurzame verkiezing

Geplaatst op

De Duurzame Clubverkiezing 2018 zit erop! Met ruim een kwart van alle stemmen, wint Korfbal Vereniging Wageningen de Duurzame Clubverkiezing 2018 en is daarmee de meest duurzame sportclub van Nederland.
De club speelt in de nieuwe sporthal Het Binnenveld van de gemeente Wageningen. De gemeente Wageningen heeft heeft na uitgebreide marktverkenning van circulaire oplossingen een hal gerealiseerd naar ontwerp van Lichtstad Architecten met o.a. zonnepanelen op het dak en zogenaamde “soft points”aan de muren waardoor een energie neutraal gasloos gebouw werd gerealiseerd.
Korfbal Vereniging Wageningen gebruikt de sporthal ‘s avonds en in het weekend, en ze hebben zelf de buitenvelden bij de nieuwe sporthal aangelegd.

Winnaar van de aanmoedigingsprijs is Voetbal Vereniging Den Ham. De verkiezing is een initiatief van Sportief Opgewekt in samenwerking met Triodos Bank, Stichting Waarborgfonds Sport, Duurzaam Verenigen en Sportservice Noord-Brabant. Het is de eerste keer dat de Duurzame Clubverkiezing plaatsvindt. HC IJsseloever uit IJsselstein eindigde nipt als tweede in de verkiezing, de club realiseerde het afgelopen seizoen een nieuw clubhuisgebouw met duurzaam concept. De club is gasloos en heeft zonnepanelen op het dak, maar bijvoorbeeld ook waterloze urinoirs.

De hoofdprijs is een geldbedrag van 7500 euro te besteden aan duurzame initiatieven. De aanmoedigingsprijs is een elektrische laadpaal voor de club. Volgens de jury is KV Wageningen een terechte winnaar omdat de club zowel gasloos als energieneutraal is. Voetbal Vereniging Den Ham wint de aanmoedigingsprijs waardoor er binnenkort dus een elektrische laadpaal op onze parkeerplaats zal worden gerealiseerd.
Alle stemmers hartelijk dank voor het uitbrengen van hun stem !

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com