Gestolen puntje JO15-2

Geplaatst op

Den Ham JO15-2  –  Sportclub Rijssen JO15-1 (1-1), zaterdag 9 februari 2019

 

Vorige week was er de sneeuw, vandaag is er de wind. En niet zo’n klein beetje ook. Dat dit van invloed gaat hebben op de wedstrijd, staat van tevoren al vast. De vraag is, hoe beide teams er mee om gaan.

 

De voorbereiding op deze eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse tegen Sportclub Rijssen is verre van ideaal. Donderdag viel de training letterlijk in het water, waren er een aantal zieken en afwezigen deze week en door de vele blessures bij JO15-1 missen wij vandaag Imme en Fabian, die bij JO15-1 hun kunsten mogen vertonen. Gelukkig dat Robin, net als vorige week, weer bij ons mee wil doen.

De eerste helft hebben we de wind vol in de rug. De tweede helft hebben we deze dan logischerwijs tegen. Tijdens het afwerken merken we al, dat met die tegenwind bijna geen bal op doel aankomt. We moeten onszelf dus aanpassen aan de lastige omstandigheden. Wanneer de scheidsrechter van dienst op het goede veld aangekomen is, kunnen we beginnen.

 

De eerste helft is niet goed van onze zijde. Natuurlijk speelt de wind een rol, maar wij verliezen veel onderlinge duels en hebben vaak onnodig balverlies met simpele passjes over een paar meter. Wij voetballen meerdere keren vooral tegen onszelf. Ondanks de goede mogelijkheid van Niels (redding doelman), is het Rijssen dat met de tegenwind verreweg de betere kansen krijgt. Meerdere keren staan (terecht) buitenspel, scherpte en onze doelman Rick in de weg.

De 0-0 wordt dan bij rust gehaald, maar we weten dat we dan nog een moeilijke tweede helft voor de boeg krijgen. Verdedigend staan we best goed, maar aanvallend komen we tekort. Na rust probeert JO15-2 in ieder geval met meer inzet en hard werken het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. En dat lukt best goed, want de stand blijft lang op 0-0.

 

Tot de vijftigste minuut, waarbij een vrije trap van veraf niet goed verwerkt wordt achterin. De bal blijft hangen tussen een aantal spelers en wordt door een speler van Rijssen op de slof genomen en in de kruising gejaagd: 0-1.

 

Tot dat moment hebben wij aanvallend geen schot gecreëerd en ook daarna is het Rijssen dat genoeg mogelijkheden krijgt, om de wedstrijd te beslissen. Het is dat onze doelman Rick uiteindelijk uitgroeit tot de held van JO15-2, want keer op keer is hij een sta-in-de-weg voor Sportclub.

Tien minuten voor tijd wil de technische staf van JO15-2 alles-of-niets gaan spelen, maar komen wij uit het niets op gelijke hoogte. Een aanval van Den Ham lijkt afgeslagen te zijn als de bal bij de doelman van Rijssen belandt. De keeper schiet de bal echter tegen de vallende Jelle aan en de bal caramboleert over de doelman heen in het doel: 1-1, waarbij Jelle het doelpunt zelf niet eens gezien heeft.

 

Voor de laatste tien minuten wordt dan toch besloten om de alles-of-niets tactiek achterwege te laten en weet Den Ham uiteindelijk het punt over de streep te trekken wanneer een prima leidende scheidsrechter affluit voor de wedstrijd. Een onverdiend punt, zeker als je het gehele wedstrijdbeeld bekijkt. Rijssen is beter geweest, kreeg de grotere kansen en had de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen. Dus des te meer dat dit punt als een ‘morele overwinning’ voelt voor Den Ham. Komende week spelen we uit tegen DES JO15-1. Hopelijk dan met minder wind, beter voetbal en drie punten. Tot dan!

 

Ook onze tegenstander heeft een wedstrijdverslag gemaakt met een aantal prachtige foto’s. Zie http://www.sportclubrijssen.nl/29-nieuws/649-jo15-speelt-gelijk-in-den-ham

advertentie

advertentie

advertentie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com